söndag 30 september 2012

The Body Shop Vitamin C Skin Boost

Den här produkten från The Body Shop är en C-vitaminrik booster och fungerar även för att ge lyster och som primer för make up.


Lyster ger den och krämen är lite gulaktig i färgen med ett guld/rosafärgat pärlemorskimmer. Jag gillar dock inte den silkigt siliconiga känslan som den ger och har bara använt den vid ett fåtal tillfällen. Den ger dock som nämnt en fin lyster och fungerar även rätt bra som primer. Nu skall jag skänka bort den här produkten till min mor eller syster.

Pris: 299 kronor.

fredag 28 september 2012

Soapwalla Deodorant Cream

Den här naturliga och ekologiska deodoranten är riktigt bra! Minst lika bra om inte bättre än min gamla favoritdeo.  Första dagen med Soapwalla Deodorant Cream tyckte jag att jag luktade en del svett men jag gav mig ikke utan testade igen dagen efter. Och det verkar som att det kanske var en kort omställning för därefter har det inte varit några problem (även om jag i början alltid hade med mig burken om det skulle behövas bättras på).


Den håller mig inte alltid helt torr när jag tar promenader i raskt tempo, men jag upplever inte att jag luktat svett. Eller, jag tycker det kan lukta lite svett men det är produkten i sig jag tycker har en speciell lukt och inte jag som faktiskt luktar svett. Deodoranten är doftsatt med lavender, tea tree, pepparmynta, bergamott och söt apelsin och jag tycker doften är lite sträv. Lavender är inte riktigt min grej och att lukta tea tree är inte riktigt heller min grej.

Bortser man från att jag hade önskat en godare doft så är jag supernöjd med den här deodoranten! Nu har jag i och för sig inte testat den mitt under de varmaste sommardagarna, men under sensommaren och nu i höst har den gjort sitt jobb. Som namnet säger är deodoranten i krämfom och man smörjer helt enkelt in armhålan med önskad mängd. Man behöver mindre än vad man kan tro och det tog en tid innan jag vågade och lärde mig ta en mindre dos.


Det jag funderat lite över är att den ibland lagt sig som ett skyddande lager, nästan som en hinna i armhålan och speciellt i vecket. Jag vet inte om det beror på överdosering av krämen eller vad det anledningen är. Jag har läst att en användare av deodoranten fick som brännsår i armhålan och jag blev lite orolig att jag också skulle reagera negativt, men det har jag inte gjort. Därmed antar jag att det är krämen som legat i ett lite tjockare lager vissa dagar.

Skall jag klaga på något så är det väl doften och sedan att jag upplever att jag kan bli lite torr av den, men inte så det stört mig på riktigt eller så jag utvecklat eksem. Jag är torr i huden och får eksem ibland, så får jag det i armhålan (vilket händer ibland när jag blir extra torr och irriterad i huden) tror jag inte det kommer ha något större samband med denna deodorant.

Jag gillar verkligen den här deodoranten och har köpt en till då jag börjar närma mig slutet på min nuvarande.

Pris: 140 kronor hos Indulge,se.

Schampo, balsam och olja från Burt´s bees

Lite nytt i mitt byte mot naturligt och ekologiskt. Schampo och balsam samt en olja att använda till insmörjning alternativt i badet från Burt´s Bees.


Glossybox September

Idag kom månadens Glossybox och jag älskar själva lådan! Känns naturlig och fin och det gladde mig att visst innehåll också  var naturligt eller ekologiskt.




Biosilk Silk Therapy: Silkeskus som skall återuppbygga skadade hårpartier.

Balance Me Pure Skin Face Wash: Naturlig ansiktsrengöring som skall vara mild, antioxidantrik och innehålla essentiella oljor från grapefrukt och petitgrain.

Anatomicals Don´t Just Clean It Woman, Scrub It: En skrubb som skall dofta melon med malda valnötsskal.

Figs & Rouge 100% Natural Organic Balm:Trodde först det var ett läppbalsam men är en multifunktionell produkt med doft av vanilj och körsbär. Stort plus för naturlig och ekologisk produkt.

Cowshed Cow Pat Moisturising Hand Cream: Ekologisk, mjukgörande handkräm med grapefruktolja och koriander

Jag är mycket glad för naturliga/ekologiska produkter. Fortsätt så!

L:a Bruket Mörk Vanilj flytande tvål

Den här tvålen från L:a Bruket innehar både ekologiska och naturliga ingredienser och känns riktigt snäll och mild mot händerna. Efter tvätt är händerna rena och mjuka och känns inte uttorkade på något sätt, inte ens vid de tillfällen jag behövt tvätta händerna ofta i korta intervaller.

Det var beskrivningen mörk vanilj jag fastnade för, dock är det inte mycket vanilj jag känner av i doften. Den doftar örtigt och kryddigt och gott och jag har köpt en ny flaska (som är generöst tilltagen med 450 ml).

 Det här är ett riktigt toppenköp och min nya favorittvål.

Pris: 199 kronor hos lillabruket.se.

onsdag 26 september 2012

Rosa Mosqueta Rose Hip Moisturizing Cream

Den här provpåsen räckte till mina båda underben, var lite pärlemorskimrande och lätt att smörja in. Doftar lite körsbärsaktigt/bränd mandelmassa med hint av ros.

Kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar doften eller inte, lutar nog mer åt inte-hållet men den kändes skön och återfuktande så jag kan nog tänka mig att köpa den här produkten.

Pris för fullstorlek (118 ml): 194 kronor hos greenmama.se.

torsdag 20 september 2012

Rosa Mosqueta Mascara och Eyeliner

När jag kom hem igår kväll väntade ett postpaket från greenmama.se. Lade en beställning på en mascara och en eyeliner från Rosa Mosqueta därifrån efter att ha läst om mascaran hos Puriousity.


Jag har testat båda produkterna idag och mina spontana tankar om produkterna i ett första skede är att de luktar gott (lite sött risaktigt), lätthanterliga men lite längre torktid än normalt. I ett första skede är jag nöjd.

Jag fick även med lite testa-på-produkter i form av halstabletter, tandkräm (med cola och citronsmak, kan bli spännande), schampo samt en mjukgörande kräm för torr hud (bra!).

fredag 14 september 2012

Isadora Ancient Ruby

Jag kan nästan ångra att jag köpte detta lack, då det inte skimrar i färg lika mycket på nageln som i flaskan, samt att den mest känns svart. Jag föredrar att inte ha riktigt så mörka naglar i de flesta fall.

Pris: 69 kronor hos Kicks.




Men jo, det är snyggt egentligen.

torsdag 13 september 2012

Isadora Aloha

Jag letade efter Isadoras nagellack Aloha och hittade den. Bredvid stod Dolce Vita och det var knappt någon skillnad alls och jag fick beslutsångest innan jag till slut valde Aloha som jag tänkt från början.

Inget speciellt egentligen, har ett lack till som har ungefär samma färg. Men den är fin och jag tycker Isadora håller ganska hög standard på sina lack.

Pris: 69 kronor hos Kicks.


onsdag 12 september 2012

Isadora Black Rose

Detta lack var inte riktigt så svart-rött som jag trodde, utan mer mörkt chokladbrunt-svart. Oavsett är det rätt fint och i rätt ljus men ser väldigt kaffebrunt/svart ut i övrigt.

Pris: 69 kronor hos Kicks.



torsdag 6 september 2012

Mavala Roma

Roma är en klassiskt snygg röd färg från Mavala. En så gott som perfekt röd.

Pris: 45 kronor hos Kicks och Åhléns.



söndag 2 september 2012

Macadamia Natural Oil

Macadamia Natural Oils hårolja har varit en storfavorit sedan första gången jag köpte den och jag har varit väldigt fäst vid både produkten och dess lite mörksöta fylliga doft.

Den har fungerat bra på mitt hår och hållit det mjukt och någorlunda i styr. Senaste tiden har den dock fått stå i skymundan till fördel av Nashi Argan, som jag upplever har lite mindre siliconer i sig.

Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag tycker siliconer i hårojor är råkasst eller om jag faktiskt skall se fördelarna det kan ge. Det lutar mer åt att jag vill ha så lite siliconer som möjligt, men jag saknar faktiskt Macadamia.. Får la bryta av ett tag och återinföra Macadamia i rutinen igen och se om håret visar någon skillnad mot när jag använder Nashis.

Pris: 120 kronor för lilla flaskan (30 ml), 329 kronor för medium-flaskan (125 ml) hos Eleven.se.

lördag 1 september 2012

Den sista Peachy Picks har varit.

För ca 2 veckor sedan fick jag beskedet att Peachy Picks inte kommer finnas mer och det var väldigt tråkigt att höra. Jag förstår dock varför, eftersom det berodde på att leveranser hade krånglat och en av tjejerna fått ett arbete som gjorde att tiden inte räckte till. Jag är ändå otroligt nöjd med att jag fått vara med och ta del av och bli inspirerad av Peachy Picks och dessutom blivit introducerad för dessa härliga produkter. Det har känts väldigt bra, speciellt då jag sakteligen börjat konvertera till ekologiska och naturliga val.

Tack för en kort men härlig tid!

Oriflame Ecobeauty Smoothing Eye Cream

För en tid sedan fick jag den här ögonkrämen från Oriflame i en Glossybox. Då jag inte brukade någon ögonkräm kom den i en passande tid.

Jag har använt denna ögonkräm så gott som varje dag och den har varit behaglig att klappa in runt ögonen. Mjuk och skön och trots att jag överdoserat vissa tillfällen är den dryg. Hur den fungerar mot mörka ringar och fina linjer kan jag inte riktigt uttala mig om då jag inte har så stora problem med det. Däremot känns huden mjuk, återfuktad och fin och den har inte irriterat på något vis. Den går in bra i huden och jag har inget att klaga på.

Pris: 210 kronor på Oriflames hemsida.