söndag 31 maj 2015

Phenomé Essential Body Cream

Den här kroppskrämen kommer i en gedigen, mörk glasburk (älskar). Den är som en body butter i konsistensen och den kan vara något svår att smörja ut på huden ibland om det är kallt/man tar för mycket på samma gång. Det är dock inget egentligt problem och huden lämnas återfuktad. Jag har främst använt den här till att smörja in magen och armbågarna samt "nederbenen". En period använde jag den som fotkräm innan sänggåendet eftersom jag gillar feta, återfuktande grejer till fötterna.

Doften är mild och mjuk med hintar av ros. Inte den där tantrosotrevliga doften utan bara mjukt och fylligt. Det värsta med den här kroppskrämen är att den snart är slut och jag har snålat med den sedan jag köpte den för att den skulle räcka länge (vilken den därför gjort).


Pris: Ca 450 kronor hos ecoliving.se, jag köpte min i vintras för halva priset.

lördag 30 maj 2015

c/o Gerd Foot Cream

Till en början var jag inte så imponerad av den här fotkrämen från c/o Gerd (troligen för jag var van vid Apolivas feta fotsalva). Jag tänkte dock snabbt om och tycker mycket bra om den. Fötterna blir härligt lena av oljorna och sheasmöret och uppfriskade av pepparmint och tea tree som finns i denna fotkräm.

Den sjunker in ganska fort (om man inte glassar på rejält vilket jag gärna gör ibland så man kan massera in det en stund) och jag tycker den är trivsam att smörja in fötterna med i samband med sänggåendet. Utöver bra innehåll så är flaskan och etiketten snygga och stilrena.


Pris: Ca 195 kronor hos Meretes och careofgerd.com.

fredag 29 maj 2015

Une 3 In 1 Mascara

Kom på att jag inte skrivit om 3 in 1 mascaran från Une trots att det var länge sedan jag köpte den. Därför blir det tätt inpå med mascaror, skriver om den senaste Volume Liner om några dagar med.

3 in 1 har en fyllig borste med plastpiggar och den skall ge både längd, volym och "kurvighet" och den lever upp till det. Det är enkelt att arbeta med den och bygga upp riktigt snygga fransar.

Jag tycker den här mascara är riktigt bra och jag har hittills inte testat någon mascara från Une som inte varit bra.


Pris: Ca 175 kronor hos Åhléns och Kicks.

måndag 4 maj 2015

Urtekram Aloe Vera Body Lotion

Största nackdelen med den här är att pumpen på mitt exemplar inte fungerar, vilket gör det krångligare att använda den för pumpen måste skruvas av. Lotionen i sig har en doft jag inte riktigt kan beskriva, men det är en hint av apelsinskal i tycker jag.

Det här är en rätt bra lotion. Den håller huden smidig och doften är mild. Det här är ingen lotion som kittlar mina sinnen men det är ett bra budgetalternativ till en billig peng.


Pris: Ca 49-59 kronor hos Jordklok.se och i de flesta Coop Forumbutiker.

lördag 2 maj 2015

Hurraw! Black Cherry Tinted Lip Balm

Det här är mitt andra Hurraw! läppbalsam (inte skrivit om första, det kommer). Som namnet antyder är det ett färgat läppbalsam och jag har ofta använt den tillsammans med rött/rödaktiga läppstift. Perfekt om läpparna känns lite torra/läppstiftet torkar ut att stryka på lite med detta balsam ovanpå.

Den doftar gott av körsbär och håller läpparna i form, kommer köpa fler Hurraw! läppbalsam.


Pris: Ca 39-59 kronor i vissa hälsokosthandlar och ecoliving.se och eleven.se.

fredag 1 maj 2015

Sjö & Hav Mygg och Fästing Spray

Här kommer en närmre ett år sen recension! Jag köpte den här myggsprayen förra semestern då jag och mannen befann oss på en skärgårdsö. Jag har dessvärre "myggblod" och de äckliga fanskapen älskar mig. Och de sökte sig till mig trots denna spray. Vissa myggor kunde jag se cirkulera runt mig när jag nyligen sprayat på så den funkar la delvis, men inte tillräckligt för att jag skall känna mig nöjd alls då jag fick över 20 illa kliande bett under semestern. Hatar myggor!

Får la se om jag testar den i sommar igen och om den funkar annorlunda då eller inte.


Pris: Ca 79 kronor hos märkets egna hemsida och hos Naturkompaniet.