söndag 15 november 2015

Desert Essence Red Rasberry Shampoo

I somras när jag besökte Paradiset matmarknad i Stockholm var jag bland annat ute efter ett nytt schampo. Allra helst hade jag jag velat ha Desert Essence äppelschampo på nytt men den hade de inte. Däremot hade de några andra schampon av samma märke och den med hallon fick följa med.

Den här varianten löddrar även den väldigt bra, är drygt, gör håret rent på ett snällt men effektivt sätt och gör det mjukt och irriterar inte hårbotten. Doften är mild och lite syrligt fruktig. Ett bra schampo men jag är inte lika kär i denna som äppelschampot.


Pris: Ca 99-119 hos bland annat Paradiset matmarknad, Bodystore.se och Jordklok.se. Finns även hos iHerb.com för en billigare slant!

lördag 14 november 2015

Suki Lip Repair Butter

Det här läppbalsamet är bland de sämsta jag testat. Jag har haft det en tid och det har inte blivit av att jag skrivit om den, mycket på grund av att den är så dålig och legat i sin skål.

Det är tjockt och vaxigt i konsistensen och ger en vaxig känsla på läpparna. En dålig känsla då det lägger sig på ytan och inte känns vårdande. Läpparna blir snarare uttorkade än återfuktande av denna läppgunka.

Jag har merparten av innehållet kvar i den här och det får nog bli sopan för den.


Pris: 109 kronor. Köpte mitt på Softskin.se men där verkar den inte finnas kvar.

fredag 13 november 2015

Neal´s Yard Remedies Create Your Own Hair & Body Wash

I somras var jag i Stockholm och passade på att besöka Eteritique, som är återförsäljare av Neal´s Yard Remedies. Jag köpte band annat med mig en kombinerad duschgel och schampo som jag doftsatte själv med eteriska oljor.

Create Your Own består av schampo/duschgel, ansikts/kroppslotion och en salva. Grundprodukterna funkar att använda som de är för den som önskar. Jag vale dock att doftsätta min produkt med kardemumma, myrra, cederträ, lime och bergamott. Mmmmmm!

Gelen har riktigt bra konsistens och är härlig att använda. Jag har använt den både i håret och som duschgel och i håret så rengör den bra men det blir lite strävt och den är inte utredande på något sätt. Jag måste därför använda balsam för att inte håret skall trassla till sig. På kroppen rengör den fint utan att torka ut.


Pris: Kan köpas i butiken eller på www.eteritique.se för 110 kronor för basprodukten. Doftsättningen kostade 50 kronor och det finns ett stort urval dofter att välja mellan. Vet dock inte om man kan göra doftsättningen om man inte är i butik, skulle vara om de doftsätter åt en alt. man vet vilken koncentration man vill ha och kan meddela det.

torsdag 12 november 2015

Lush The Comforter Shower Cream

Björnbär, vanilj, svarta vinbär och cypress i en söt, mysig harmoni slår emot en när man sniffar på The Comforter duschkräm. Gott! Lite rinnig, lätt att fördela över kroppen och huden blir ren och mjuk.

Flaskan innehåller glitter/skimmerpartiklar och mestadels hamnar i botten. Då jag inte är intresserad av glitter i mina duschkrämer så skakar jag inte flaskan för att det skall fördelas.



Pris: 89 kronor/100 g, 169 kronor/250 g och 299 kronor/500 g.

onsdag 11 november 2015

Lotus läppstift och läppglans

För några veckor sedan köpte jag tre läppstift och ett läppglans av märket Lotus, om jag inte testat tidigare. Butiken jag köpte dem i, Helsemin, hade 50 % på läppstiften och 70 % på läppglansen så var som upplagt för att köpa på sig lite!

Stiften Port Wine, Pink Pop och Rose Berry samt glaset Strawberry fick följa med hem. Jag hade sett ut att glanset Watermelon skulle få följa med hem också men tydligen hade någon annan köpt upp alla när jag väl slog till!

Stiften är fina och mjuka och i början upplevde jag dem väldigt återfuktande, men ganska så snart kom jag fram till att de, liksom de festa stift, torkar ut lite på sikt. Så är det tyvärr ofta för mig. Men nu till de olika stiften och glanset!

Port Wine är ett blodrött läppstift helt i min smak. Föredrar mustigt röda snarare än klarröda. Tyvärr blöder det som de flesta andra röda läppstift.



Jag har länge letat efter ett fint ljusrosa stift, men hittar sälla något som passar utan att det skär sig till min varma hudton. Pink Pop var jättefin i hylsan och på handryggen men tyvärr blir den idominrosa/kall barbierosa på mina läppar, vilket tyvärr inte är så snyggt. Använder den ibland ovanpå något annat stift för att mixtra med färgerna istället. Men blev tyvärr besviken på hur den blev på läpparna.

På bilden ser min hud kallare ut än vad den är. Färgskillnaden på bilderna beror på att stiftbilden är tagen i badrumsljus och läppbilden är tagen vid fönstret.







Rose Berry är ett bra rosabrunt vardagsstift som också är det jag använt mest.



Glosset Strawberry gör sig bäst ovanpå något läppstift eller läppenna då jag tycker det är dåligt tryck i den på egen hand. Den är mjuk och behaglig dock och det går att bygga upp färgen lite, men inte så mycket mer än vad som syns på nedersta bilden. Den blöder lite dessvärre.



Pris: Kommer inte ihåg priserna på Helsemin (mer än att jag gav 17 kronor för läppglanset) men originalpriser på stiften är ca 199 kronor och finns hos Softskin.se, vilken är den enda återförsäljaren på nätet som jag hittar. Har för mig stiften kostade någonstans mellan 175 och 210 kronor hos Helsemin.

tisdag 10 november 2015

Everyday Minerals Tinted Lip Butter Rose Petals

Rose Petals är kanske egentligen lite för kall för mig men det kan vara skimret som gör det. Nyansen är rosabeige med silverskimmer. Väldigt behagligt på läpparna, återfuktande och lätt att applicera.

Jag önskade att det fanns en mörkt rödrosalila nyans men det gjorde det inte. Därför gjorde jag en helomvändning när Rose Petals följde med hem istället!


Pris: 69 kronor hos Brallis eller på deras hemsida brallis.se.

Lush Mask of Magnaminty

Lush har börjat med att göra självkonserverande produkter och de produkterna finns oftast även i "original"version. En sådan produkt är ansiktsmasken Mask of  Magnaminty, där jag valde den självkonserverande varianten där extra honung är den konserverande produkten.


Mask of  Magnaminty skall verka djuprengörande och innehåller bland annat stimulerande pepparmintsolja, behandlande ringblomma och nattljusfrö och adukibönor som varsamt peelar huden.


Jag gillar verkligen den här ansiktsmasken! Den luktar mysigt och stelnar inte så det stramar. Peelingkornen är halvmjuka och exfolierar fint och försiktigt och huden lämnas mjuk och slät. Jag brukar massera in masken och sedan låta den sitta ett tag innan jag tvättar bort den.


Pris: 79 kronor för 125 g och 169 kronor för 315 gram i deras butiker eller på Lush.se.