söndag 24 augusti 2014

Sjö & Hav Saltvattenschampo och Saltvattentvål

Under min semester har jag och kärleken tvättat oss till största delen i havet. Vi köpte därför Sjö & Havs schampo och tvål som är snällt mot vattnet. Det har varit härligt och en frihet att bada, simma, leka och tvätta sig havet.

Mitt största frågetecken är vad skillnaden egentligen är på dessa produkter, för ingredienslistan  är precis likadan på båda. Jag tycker ej heller om den stora mängd sulfater som är i, speciellt inte då både jag och kärleken är torrisar. Mängden sulfater går dock att tyda har de har just för att det skall bli rejält med lödder även i saltvatten.

För kärleken har schamponeringen funkat bättre än för mig, då han har korttrimmat hår, jag själv med långt hår upplevde gnissel och trassel. Schampot/tvålen löddrar som nämt rejält, jag har dock valt andra, eko/naturligt schampon för att slippa gnisselkänslan och sulfaterna.

Jag har inte upplevt att vi blivit torrare av produkterna, men jag är duktig på att smörja in både mig kärleken. Köper man dessa räcker det gott med en utav dem. För egen del blir inget återköp, främst med åtanke på mängden sulfater och jag ändå brukar använda rena och snälla produkter.

Produkterna kostar ca 59 kronor i bland annat hälsokosthandeln, Naturkompaniet samt märkets hemsida.

1 kommentar:

  1. Vad lustigt att det står samma ingredienser. Jag har stött på det någon gång då ett märke hade samma inci på dagkräm som nattkräm. Undrar om det är ett sätt att sälja två produkter men bara göra en?;-)

    SvaraRadera