måndag 9 mars 2015

Lernberger Stafsing Leave-In Treatment BB Cream

Den här produkten visste jag knappt om att den fanns och hade inte ägnat något större intresse för innan jag läste om den hos Malin på Bilboblueeyes. Den skall sluta fjällskikten på håret och därmed minska friss, funka värmeskyddande, UV-skyddande och vårda burret med fina oljor.

Efter första användningen kände jag mig lite lurad, den kändes inte alls så fantastisk. Men när jag borstade håret märke jag första skillnaden. Jag borstar sällan håret när det är torrt, såvida det inte är innan dusch, då det blir flygigt, lockarna/självfallet dras ur och jag gillar inte att håret känns så stort och fluffigt. Men efter denna hår-BB cream så blev frisset faktiskt mindre och jag märker även av att småhår krusar sig lite mindre ovanpå huvudet.

Så den är bra, den här hårgrejen, och det blir super med UV-skyddet i sommar. Dessutom är den dryg, det räcker med en klutt i storlek av en "vanlig" böna eller två kluttar av lite större ärtmodell till mitt mycket långa hår. Doften är ganska mild och lite sötblommig. På plussidan hamnar även förpackningen, snygg!

Summan av kardemumman så blir håret mjuk, mindre frissbenäget och det kommer säkerligen bli ett nytt köp när den tagit slut.


Pris: 189 kronor hos bland annat Kicks.

5 kommentarer:

 1. Åh, vad bra att du gillar den! :-)
  Jag blir jämnt så orolig när jag skriver recensioner att någon ska känna sig lurad för sakerna inte passar dem sen. Hm. ja. jag har ju kanske inte valt den bästa hobbyn då, med tanke på hur många recensioner jag skriver. ;-)
  Hursomhelst, jätteskoj att du gillar den!
  Jag förstår att det kanske inte märks så stor skillnad om håret är friskt? Mitt hår börjar bli så långt ( ner till bh-bandet) så nu under vintern känns nedre delen som en risbuske. Så jag märkte skillnad med en gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det längsta på mig når omkring svanken. Tycker slutet känns torrt och ser slitet ut, men en kollega kommenterade härom veckorna att hon tyckte jag hade så vackert hår, så det är ju bra :) Det behöver dock klippas oavsett egentligen, klipper mig ungefär en gång om året (!). Funderar på att kapa en bit, men velar från dag till dag :)

   Radera
 2. Håller också på och velar om jag ska klippa av mig en bit eller inte. Jag gillar att ha volym och ju längre det blir... Nu är värsta perioden för mitt hår också. Januari till april brukar vara värst. Torrast i luften antar jag? Gillar att göra en oljeinpackning innan jag tvättar håret. Gäller bara att ha lagom mycket för annars blir det svårt att tvätta ur och då tynger det ner tycker jag. Upplever du att du har torrt hår och vad har du för hörvårdsrutin? Inlägg om det kanske? Ska kolla vad du skrivit tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör också oljeinpackning ibland. Annars är det la att försöka hitta bra schampon, bra balsam och eller bra inpackning/leave ingrejs. Ibland dra lite olja i torrt hår.. Mina rutiner går lite i stötar :) Sheasmör i håret funkar faktiskt väldigt bra, men det visste du nog redan (läst om ditt sheaschampo som jag med är nyfiken på att testa) :)

   Radera
 3. Jo, jag gillar Shea moisturisers schampo och balsam och använder i stort sett bara det. Ibland brukar jag ta till John masters för att hjälpa till att tvätta ur t.ex. Oljeinpackningar. Är så nöjd så synd att byta. Så använder jag BB creamen från Lernberger Stafsing.

  SvaraRadera