söndag 10 januari 2016

bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream

Då jag var osäker på nyansvalet gick jag in på en Åhlénsbutik innan köp för att att få hjälp med bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream. Jag bad även om färghjälp till bareMinerals Blemish Remedy foundation som jag var nyfiken på då den skall täcka rodnader och blemmor. Olyckligt nog fanns det ingen gultonad som var tillräckligt ljus till min då hösthy och tjejen som hjälpte mig trodde inte jag skulle bli nöjd om jag tog den ljusaste som är kalltonad. Så det bidde inget med det.

Lite senare köpte jag dock Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream i nyansen Buttercream. Den här produkten beskrivs som en dagkräm korsat med CC och BB cream. Den skall ge fukt och vid regelbunden användning påstås den kunna ge hunden en återfuktad känsla i upp till en vecka. Den innehåller spf 30 och skall skydda mot miljömässig stress. Det sistnämnda antar jag bland annat innebär skydd mot avgaser och liknande.


Jag har använt den här av och till senaste månaderna. Den täcker tyvärr inte rött något vidare, så man får grunda med grön primer och eller concealer på den biten. Den här krämen är alltså inte vidare täckande utan jämnar mer till hudtonen. Resultatet blir en snyggare version av sin egen hudton och då krämen är så lätt vare sig känns eller syns när den fått lagt sig och "torkat till" på huden. Resultatet blir även lite "glowigt" vilket jag inte riktigt gillar så jag brukar matta ner med puder.

Då jag inte använt den regelbundet varje dag utan har varierat mellan några olika BB/CC cream/foundations kan jag inte riktigt svara på hur återfuktande den är på sikt men den känns bra och håller huden mjuk vid applicering i alla fall.

Nedan följer en bild på en klutt av Rescue Tinted Hydrating Gel Cream Buttercream och därunder en bild där jag tonat ut den på handryggen.Pris: ca 395 kronor hos Kicks, Åhléns, Eleven.se och Skincity.se.

2 kommentarer:

  1. JAg har testat någon av deras flytane foundations men kommer inte ihåg vilken tyvärr. Annars låter ju den där som något jag skulle gilla om den finns i min färg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den ljusaste kanske skulle passa? Kan rekommendera att gå till typ Åhléns för test :)

      Radera